14 Jan 2010

BAVARIAN POTATO LEEK SOUP.

Ingredients:
- 2-4 tablespoons butter or margarine.
- 4 leeks, thinlyn slince, white part only, well rinsed.
- 4 large potatoes, peeled and diced( about 8 cups alter dicing)
- 1 medium onion, finely chopped.
- 4 cups beef stock( swansons)
- 1 tablespoon salt.
- 2 cups half-and-half cream
- 1 cup heavy cream.
- 1 pinch White pepper.
- 1 pinch marjoram( optional).

Directions:

Melt butter in large soup pot.
Add leeks and onion, Slowly sauté until soft but not browned.
Add potatoes, stock, salt and marjoram.
Bring to boil. Cover and boil slowly for 30 minues, potatoes should be fork tender.
Reduce heat to a simmer, add half-and-half and simmer uncovered 10 minutes, Stirling constantly.
Add heavy cream and White pepper just befote serving.




SOPA DE PATATA CON PUERRO DE BAVIERA.
Ingredientes

- 2-4 cucharadas de mantequilla o margarina.
- 4 puerros, en rodajas finas, solo la parte blanca, bien enjuagados.
- 4 patatas grandes, pelados y cortados en cubitos( sobre 8 copas después de ser cortados)
- Media cebolla finamente cortada.
- 4 tazas de caldo de carne.
- Una cucharada de sal.
- Dos tazas y media de crema.
- 1 taza de crema de leche espesa.
- Una pizca de pimienta blanca.
- Una pizca de mejorana( opcional)


Instrucciones:

Derretir la mantequilla en una olla grande.
Añadir puerros y cebollas, lentamente saltear hasta que estén blandos, pero no dorados.
Añadir patatas, caldo, sal y orégano.
Llevar a ebullición. Dejar hervir y cubrir lentamente durante 30 minutos.
Reducir a fuego lento, cocinar 10 minutos revolviendo todo el rato.
Añadir la crema y pimienta blanca antes de servir.


TRADUCIDO POR PAULA ARTACHO 2º ESO C

No comments: