22 Jan 2010

STRAWBERY CAKE

Ingredients
6 eggs
275g flour
275g sugar
2 spoons of icing sugar
half a glass of boiling water
vanilla sugar
300g of strawberries

How to do it
Separate the eggs yolks. Mix the yolks with the sugar until it becomes a cream. Add one by one 5 spoonfuls of boiling water and mix with a blender after each spoonful. Add all the flour and mix. At the end add the eggs white with 2 spoonfuls of icing sugar. Put the dough in a cake mould spread with butter and put the strawberries on top in small pieces. Put it in a preheated oven at 180 Cº for 30 minutes. Do not open the oven in the first 15 minutes.
PRAJITURA CU CAPSUNI
Ingrediente
6 oua
275 gr faina
275 gr zahar
2 linguri zahar vanilat
5 linguri apa clocotita
1 plic zahar vanilat
300 gr capsuni (cel mai bine iese cu prune si visine.


Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema. Se adauga pe rand 5 linguri de apa clocotita(eu o fierb,nu folosesc apa direct de la robinet)si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata.Adaugam toata faina dintr-un foc si mixam.Iar la sfarsit adaugam in doua transe albusurile batute bat cu 2 linguri de zahar pudra(amestecam de jos in sus ca sa nu se lase.Punem aluatul in tava iar pe deasupra fructele taiate feliute subtiri.Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute(in primele 15 minute nu deschidem cuptorul)

TARTA DE FRESAS
Ingredientes
6 huevos
275g harina
275g azúcar
2 cucharadas de azúcar glas
medio vaso de agua hirviendo
azúcar vainillado
300g de fresas

Preparación: Se separan las yemas de las claras de huevo. Las yemas se mezclan con el azúcar hasta que quede una crema. Se añaden una a una 5 cucharadas de agua hirviendo y se mezclan con una batidora después de cada cucharada echada. Se añade toda la harina y se mezcla. Al final echamos las claras de huevo con 2 cucharadas de azúcar glas. Se pone la masa en un molde para tartas untado con mantequilla y por encima se ponen las fresas cortadas en pequeños trozos. Se mete en el horno ya calentado a 180 grados durante 30 minutos. En los primeros 15 minutos no se abre el horno.

Receta rumana de mi madre Daniela Durac.
Paula Elena Durac (1ºESO D)

No comments: