14 Jan 2010

SYLLABUB


The name "Syllabub" used to be two words. In the sixteenth century, in the days of Queen Elizabeth I , a dry white wine which came from Sillery in France was very popular in Britain. "Bub" was a word for a bubbling drink. So,"Syllabub" was a bubbling drink made from Sillery wine and cream. In the next century, King Charles II was very fond of syllabub. He ordered his servants to keep some cows in St James´s Park in London so that he could enjoy a syllabub if he felt thirsty when he was walking there! Warm milk from the cow was milked into a bowl of sweet wine. But you do not need your own cow to make syllabub these days.Today we make our syllabubs thicker.We usually use cream not milk.You cannot drink them today -you need a spoon to eat them.


Put the grated peel, 4 tablespoons of lemon juice, wine or sherry and brandy into a bowl. Leave it for a least 4 hours or overnight. Pour the mixture through a sieve into a clean bowl. Add the sugar and stir until the sugar has disappeared. Slowly pour the cream into the mixture, stirring all the time.Whisk the syllabub until it is very thick but not too stiff. Spoon the syllabub into wine glasses. Put them in the refrigerator for an hour before serving.


El nombre "Syllabub" viene de dos palabras. En el siglo XVI , en los días de la reina Elizabeth I , un vino blanco seco procedente de Sillery en Francia era muy popular en Gran Bretaña. " Bub" era una palabra para una bebida burbujeante. Así es que Syllabub era una bebida burbujeante que se fabricaba en Sillery a base de vino y crema. En el siglo siguiente , el rey Charles II era muy
aficionado al syllabub. El ordenaba a sus sirvientes que mantuviesen a algunas vacas en el parque de St James , en Londres. De esta forma el podía disfrutar de syllabub si sentía sed cuando caminaba por allí. Se ordeñaba leche caliente de la vaca en un tazón de vino dulce. Pero no necesitas tener tu propia vaca para hacer syllabub hoy en día. Hoy hacemos nuestros syllabubs más espesos. Normalmente usamos nata no leche. Hoy en día no se puede beber sino que necesitas una cuchara para comerlo.


Pon la piel del limón rallada. 7 cucharas de zumo de limón el vino o el brandy en el tazón. Déjalo por lo menos 4 horas o durante la noche. Echa la mezcla por un colador en un recipiente limpio. Añade el azúcar y remueve hasta que el azúcar haya desaparecido. Despacito pon la nata en la mezla o masa removiendo todo el rato. Batir el syllabub hasta que sea espeso pero no demasiado.hechar el syllabub en copas de cristal. Después déjalo en el frigorífico durante una hora antes de servirlo.


TRANSLATED BY RAQUEL LAMA ESPINO 3º ESO E


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