14 Jan 2010

Welsh Leek Pie



For 4 people:
Ingredients for the pastry:
450g. flour
½ teaspoon salt
225g. butter
7 tablespoons cold water
1 beaten egg

for the filling:
1 onion
500g. leeks
75g butter
125g bacon
1 teaspoon flour
125ml thick cream or evaporated milk
salt and pepper to taste

The leek is the national sign of Wales, but leeks are in fact used in cooking all over Britain.
Set the oven to 210ºC, Mark 7. First make the pastry. Then put it in the refrigerator while you make the filling. Peel and chop the onion. Chop the leeks and wash them very carefully. Melt half the butter in a frying pan. Cook the onions until they are soft. then add the leeks and the rest of the butter to the frying pan. Cook slowly about 15 minutes until the leeks are very soft. Take the frying pan off the heat. Chop the bacon and add it to the leek and onion mixture. In a small bowl, mix the flour and the cream well.
Add this to the mixture in the frying pan. Mix well. Add salt and pepper. Let the mixture get cold. Then roll out half the pastry and put it in the bottom of a pie dish, 20cm across. Put in the filling. Brush the edges of the pastry in the dish with beaten egg. Roll out the rest of the pastry. Put this on top of the pie dish. Press the edges together tightly. Make a hole about 2cm long in the centre of the pie. Brush the top of the pie with beaten egg. Cook in the oven at 210ºC, mark 7 for 15 minutes, then for 20-30 minutes more than 180ºC, Mark 4. Serve hot.

Pastel de puerro Galés

Para 4 personas

Ingredientes para la masa:
450g. de harina
½ cucharilla de sal
225g. de mantequilla
7 cucharones de agua fría
1 huevo batido

Para el relleno :
1 cebolla
500g. de puerro
75g. de mantequilla
125g. de bacon
1 cucharilla de harina
125ml de leche en polvo.
Sal y pimienta al gusto

El puerro es el símbolo nacional de Gales, pero de hecho los puerros se cocinan en toda Gran Bretaña.

Poner el horno a 210ºC grados, , Posición 7. Primero preparar la masa. Luego colocar en el refrigerador mientras se prepara el relleno.
Pelar y cortar en rodajas la cebolla. Cortar los puerros y lavarlos cuidadosamente. Fundir la mitad de la mantequilla en una sartén.
Cocinar las cebollas hasta que estén blandas. Luego, añadir los puerros y el resto de la mantequilla a la sartén. Cocinar lentamente mas o menos 15 minutos hasta que los puerros estén blandos. Quitar la sartén del fuego. Corta el bacon y únelo a la mezcla de puerros y cebolla. En un pequeño cuenco, mezclar la harina y la crema bien. Añadir esto a la mezcla en la sartén. Mezclar bien. Añade sal y pimienta. Deja enfriar la mezcla. Luego, extender la mitad de la masa y ponerla en un molde, de 20 cm de largo. poner el relleno. Untar los bordes de la masa con huevo batido. Extender el resto de la masa. Poner esto en lo alto del molde. Untar la parte de arriba de la tarta con huevo batido. Cocinar en el horno a 210ºC, Posición 7, 15 minutos, luego 20-30 minutos más a 180ºC, posición 4. Servir caliente.

TRANSLATED BY JOSÉ ALFONSO MUÑOZ MORENO 3º ESO E Y LORENA VALVERDE CALER 2º ESO C

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